//
you're reading...
Νέα

Συνέντευξη στο bodyandstyle.net

Ο Ιωάννης Κοτσιούκης είναι ένας αθλητής που με κίνητρο την αγάπη του για την γυμναστική συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ταλλίν της Εσθονίας.

Ο Γιάννης ως Πρωταθλητής Ελλάδας, ΕΟΣΔ – IFBB με ύψος 1.93cm και αγωνιστικό βάρος 93.4 Kg αγωνίστηκε στην κατηγορία Classic Bodybuilding + 1.80cm όπου εκπροσώπησε την χωρά μας στον αγώνα.

Παρακάτω περιγράφει την προσπάθεια του και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Ποτέ ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό

 

11 ετών στο αθλητικό σύλλογο Φίλλιπο Βέροιας στο άθλημα των100 μέτρων και στο άλμα εις μήκος με προπονητή των κύριο Γαλάνη.

Αργότερα ασχολήθηκα και με το ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα της Βέροιας στα ερασιτεχνικά τμήματα.

Βλέποντας όμως ότι είχα αρκετό ύψος σε ηλικία 13 ετών ασχολήθηκα με το Μπάσκετ προχωρώντας στο εθνικό κλιμάκιο της εθνικής. Δυστυχώς δεν συνέχισα εκείνη την περίοδο διότι δεν βρέθηκε οικονομική λύση στη προτεινόμενη μεταγραφή μου στον Ηρακλή.

 

Ποιο είναι ήταν το κίνητρο της ενασχόλησης σου με τα βάρη

 

Ο λόγος ήταν ότι τα βάρη συμπεριλαμβανόταν στην προετοιμασία και είχαν γίνει νοοτροπία στην προπόνηση μου ,παράλληλα είχα την καθοδήγηση του Κυρίου Μανδρούκα καθηγητή σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ΤΕΦΑ και του Κύριου Γιώργου Κυριακιδή καθηγητής γυμναστικής.

Από εκείνη την περίοδο ασχολήθηκα τον εαυτό μου πιο μεθοδικά χρησιμοποιώντας τα εργομετρικά τεστ αποκτώντας μια σημαντική εμπειρία στον τομέα της φυσικής κατάστασης και δύναμης.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνω το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα εργομετρικά τεστ στην αξιολόγηση του κάθε αθλητή, κατά την γνώμη μου είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας στην σταδιοδρομία του αθλητή που επιδιώκει τον πρωταθλητισμό.

Περιέγραψε μας την περίοδο που προετοιμάστηκες για το 24ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟΣΔ –IFBB 2011 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

Ξεκίνησα προετοιμασία περίπου 6 μήνες πριν τον αγώνα σε δύσκολες οικονομικές και προσωπικές συνθήκες. Στην διάρκεια της προετοιμασίας μου έχασα τον Πατέρα μου από Ιατρικό Λάθος έχοντας παράλληλα την μητέρα μου με εγκεφαλικό πρόβλημα υγείας. Αυτό είχε ως συνέπεια να με καταβάλει εκείνη την περίοδο αλλά ταυτόχρονα βρήκα μέσω του πρωταθλητισμού μια διέξοδο από την προβληματική πραγματικότητα.

Κάθε πρόβλημα σε κάνει ποιο δυνατό και σου δίνει την δύναμη να προχωρήσεις ώστε να δεις την ζωή σου διαφορετικά και να αντιμετωπίζεις την αλήθεια των γεγονότων (τον θάνατο στην δική μου περίπτωση) με δύναμη και αισιοδοξία ώστε να γίνεις φίλος και όχι εχθρός με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

 

Την περίοδο της προετοιμασίας σου ποιο ήταν το κυρίαρχο στη δίαιτα σου

Καταναλώνω κυρίως Μοσχάρι φιλέτο σε μεγάλες ποσότητες , Αυγά , ποιοτικά ψάρια και κοτόπουλο κατά περιόδους εμβόλιμα κάποιες ήμερες μέσα στο πρόγραμμα μου.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιώ βρώμη στα γεύματα μου και ψητή πατάτα συνδυασμό με σπανάκι και όχι έχει σχέση με φερυτίνη και σίδηρο.

Αυτή είναι η βάση στην διατροφική μου τακτική.

Παράλληλα στην περίοδο της αυστηρής δίαιτας ελέγχω λεπτομερώς την ποσότητα νερού που καταναλώνω περιορίζοντας σύμφωνα με τις βασικές ανάγκες του σώματος μου. Ταυτόχρονα ελέγχω τις θερμίδες ζυγίζοντας τις ποσότητες που καταναλώνω.

 

Οι ώρες απόκλισης των γευμάτων μου δεν ξεπερνούσαν καθημερινά τα 15 λεπτά σε σταθερό ωράριο κάθε ημέρα για μήνες.

 

Στις προπονήσεις σου τι πρόγραμμα ακολούθησες ?

 

Οι προπονήσεις μου ήταν διπλού διαχωρισμού με ένταση και αυστηρή τεχνική στις ασκήσεις επιδιώκοντας χρόνο κλίση και τεχνική αναπνοής του σώματος στα ελευθέρα βάρη η τα ισομετρικά όργανα.

 

Πως αποφάσισες να συμμετάσχεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο ταλλίν? 

Κατόπιν της συμμετοχής μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου κατέλαβα την πρώτη θέση αποφάσισα να συμμετάσχω .

Δυστυχώς μετά την διεξαγωγή του αγώνα τον Ιούνιο για ένα χρονικό διάστημα 40 ημερών δεν ξεκίνησα την προετοιμασία μου σωστά διότι είχα διαφημιστικές συνεργασίες που μου υποχρέωναν στην φωτογράφιση να είμαι με χαμηλό ποσοστό λίπους.

Αυτό κούρασε το σώμα  μου και το ανοσοποιητικό και ορμονικό μου σύστημα με αποτέλεσμα να καθυστερήσω την προετοιμασία μου σημαντικά μου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το Νοέμβριο.

 

Είχες υποστήριξη στην προσπάθεια σου στο Ταλλίν της Εσθονίας ήταν μια περιπέτεια για σένα ?

 

Να σου εξηγήσω εγώ δεν είχα αναμειχτεί με το αγωνιστικό BODYBUILDING πριν την συμμετοχή μου στο 24ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟΣΔ –IFBB όπου με την πρώτη μου συμμετοχή κατέλαβα και την πρώτη θέση στην Κατηγορία του Classic Bodybulding over 1.80 cm.

Πίστευα ότι με την συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα είχα τουλάχιστον μια μικρή βοήθεια στην προσπάθεια μου αντί για αυτό .

 1. σε όλη μου την προετοιμασία τα έξοδα ήταν δικά μου , διατροφή – συμπληρώματα

 

2. Αναγκάστηκα να παραγγείλω φόρμες με τα χρώματα της εθνικής από την Adidas διότι συμμετείχα ως μοναδικό στέλεχος της εθνικής ομάδας , φυσικά όλα με δικά μου έξοδα.

 

Στον αγώνα συμμετείχα μόνος μου τα άλλα κράτη παρουσιαστήκαν πιο δυναμικά με πλήρες σχήμα ομάδας και συνοδών, δυστυχώς το ελληνικό κράτος δεν υποστηρίζει τις ομοσπονδίες και τους αθλητές που αγωνίζονται στο εξωτερικό, τιμούν και πληρώνουν την ελληνική σημαία από την τσέπη τους ως έλληνες.

Η άποψη μου είναι το υπουργείο πολιτισμού και η Γ.Γ Αθλητισμού καλύτερα να κλείσουν ! και να μην πληρώνουμε τους βουλευτές και τους υπουργούς  διότι δεν ενδιαφέρονται για τους αθλητές κυρίως σε αθλήματα όπως τα δικά μας όπου τα έξοδα είναι προσωπικά των αθλητών.

 

Τι σκέπτεσαι για το μέλλον σου?

 

Εάν υπάρχει οικονομική υποστήριξη σκέπτομαι να συνεχίσω ειδάλλως θα δυσκολευτώ πολύ να συνεχίσω να αγωνίζομαι με την εθνική ομάδα διότι έχει επιπτώσεις συνολικά και στην προσωπική μου ζωή.

Όσο δεν υπάρχει χορηγία στους αθλητές είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστούμε στο εξωτερικό με την πληθώρα των ξένων αθλητών που συμμετέχουν με τα κράτη τους.

 

Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους που σε βοήθησαν στην προσπάθεια σου όλα αυτά τα χρονιά.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κύριο Μανδρούκα Κωνσταντίνο επίκουρο καθηγητή σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ΤΕΦΑ, τον Κύριο Ιωάννη Βοζικογλού επίσημο διανομέα της CHAMPION NUTRITION HELLAS που με συνόδεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπως και τον φίλο μου χειροπρακτική Δημήτρη Σκούρα που επιβαρύνθηκε με δικά του έξοδα την παρουσία του μαζί μου στην Εσθονία.

Όπως και να τον ευχαριστήσω για την πολύ καλή δουλεία που έκανε στο τομέα της φυσικοθεραπείας με την μοναδική τεχνική της χειροπρακτικής στο αθλητικό μασάζ.

Όπως και την σχολή ΠΑΤΡΑΣ TANGO ACADEMIA της κυρίας Ειρήνης Φιλλίπου για την βοήθεια στην διδασκαλία της χορογραφίας του ποζαρίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ταλλίν.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: